Агнешка плешка на фурна

Genka Chardakova

h

Необходими продукти

  • 1 предна агнешка плешка
  • 100 мл зехтин
  • 1 супена лъжица нарязан пресен розмарин
  • 2 супени лъжици нарязана прясна мащерка
  • 1/2 връзка магданоз, нарязан
  • 6-7 големи скилидки чесън
  • сол и черен пипер на вкус
  • 5-6 картофа
  • 2-3 моркова
  • 100 мл сухо бяло вино
  • 100 мл вода

Начин на приготвяне

Месото се измива се добре и се подсушава . Слага се в голяма тава и се посолява навсякъде със сол и черен пипер.

В купичка се смесват зехтина, пресованият чесън, розмарина, мащерката и магданозът. С тази смес се намазва месото, като отгоре се покрива обилно. Няколко цели стръкчета мащерка.

Агнешко с ароматна коричка запечено с картофи и моркови

Картофите и морковите се обелват и се нарязват на едри парчета. Разпределят се покрай агнешкото в тавата и се посоляват. Ако са пресни и дребни се слагат цели. Добавят се виното и водата.
Пече се на около 170 градуса най – малко 4 часа под хартия за печене и накрая се отстранява за кратко хартията , за да хване хубава коричка.

 

Уважаеми клиенти,

Поради високата натовареност в този период на извънредно положение, се налага да направим промени в работното си време и начина ни на работа. От 23.03.20 до края на обявеният изолационен период (13.04.20) , магазините ни ще работят с клиенти само от 11.00 до 17.00 часа. Заявките за доставка по домовете ще се приемат сутрин от 9.00 до 11.00 часа, като клиентите могат да се свържат с нас по имейл shop@butcher.bg със заглавие “доставка за дома”.
Предварително благодарим за разбирането.
Екипът на Butcher shop

Dear customers,

Because of the exceptional situation , we are making changes to our working hours and services. Starting from 23.03.2020 until to the end of the announced isolation period (13.04.2020) our shops will be serving customers between 11.00 a.m. and 5.00 p.m. For home delivery requests, calls will be taken in the morning between 9.00 a.m. and 11.00 a.m. or via our e-mail address shop@butcher.bg with the subject “home delivery”.
Thank you for your understanding!
Butcher shop team.