Агнешка плешка на фурна

Genka Chardakova

h

Необходими продукти

  • 1 предна агнешка плешка
  • 100 мл зехтин
  • 1 супена лъжица нарязан пресен розмарин
  • 2 супени лъжици нарязана прясна мащерка
  • 1/2 връзка магданоз, нарязан
  • 6-7 големи скилидки чесън
  • сол и черен пипер на вкус
  • 5-6 картофа
  • 2-3 моркова
  • 100 мл сухо бяло вино
  • 100 мл вода

Начин на приготвяне

Месото се измива се добре и се подсушава . Слага се в голяма тава и се посолява навсякъде със сол и черен пипер.

В купичка се смесват зехтина, пресованият чесън, розмарина, мащерката и магданозът. С тази смес се намазва месото, като отгоре се покрива обилно. Няколко цели стръкчета мащерка.

Агнешко с ароматна коричка запечено с картофи и моркови

Картофите и морковите се обелват и се нарязват на едри парчета. Разпределят се покрай агнешкото в тавата и се посоляват. Ако са пресни и дребни се слагат цели. Добавят се виното и водата.
Пече се на около 170 градуса най – малко 4 часа под хартия за печене и накрая се отстранява за кратко хартията , за да хване хубава коричка.

 
BUTCHER