Агнешко печено с дроб сарма

Hristo Petrov

h

Необходими продукти

  • 1 кг агнешко месо, нарязано на порции
  • 1 ч. л. червен пипер
  • 100 г масло
  • 2 моркова, нарязани на кубчета
  • 1 ч. л. черен пипер на зърна
  • 6 скилидки чесън, необелени
  • 1 ч. ч. арпаджик, необелен
  • 1 връзка джоджен, нарязана на ситно
h

За дроб сармата

  • 1 кг агнешки дреболии
  • 4 с. л. олио
  • 2 глави лук, нарязани на ситно
  • 2 моркова, нарязани на ситно
  • 300 г гъби, нарязани на ситно
  • 1 връзка магданоз, нарязан на ситно
  • 1 връзка девесил, нарязан на ситно
  • 2 ч. ч. oриз
  • 2 ч. ч. гореща вода или бульон
  • 10 зърна черен пипер
  • 1 ч. ч. бяло вино

Начин на приготвяне

1. Всяко парче месо се посолява, поръсва се с червен пипер и се намазва с масло. Месото се слага в тава. Прибавят се морковите, чесънът, лукчетата, черният пипер и джодженът. Посоляват се. Тавата се завива с фолио и се слага на 160° С за 2,5 часа.
2. Дреболиите се измиват, кипват се, сменя им се водата и отново се кипват. Варят се 30 мин. Изваждат се, изцеждат се и се нарязват на ситно.
3. В загрятото олио се слагат лукът, гъбите и морковите. Прибавят се оризът, магданозът и девесилът. Добавят се дреболиите. Слагат се черният пипер, виното и водата. Всичко се подправя със сол и се слага да се пече в умерена фурна за 30 мин.

 
BUTCHER