Агнешко печено с дроб сарма
Hristo Petrov
Необходими продукти
- 1 кг агнешко месо, нарязано на порции
- 1 ч. л. червен пипер
- 100 г масло
- 2 моркова, нарязани на кубчета
- 1 ч. л. черен пипер на зърна
- 6 скилидки чесън, необелени
- 1 ч. ч. арпаджик, необелен
- 1 връзка джоджен, нарязана на ситно
За дроб сармата
- 1 кг агнешки дреболии
- 4 с. л. олио
- 2 глави лук, нарязани на ситно
- 2 моркова, нарязани на ситно
- 300 г гъби, нарязани на ситно
- 1 връзка магданоз, нарязан на ситно
- 1 връзка девесил, нарязан на ситно
- 2 ч. ч. oриз
- 2 ч. ч. гореща вода или бульон
- 10 зърна черен пипер
- 1 ч. ч. бяло вино
Начин на приготвяне
1. Всяко парче месо се посолява, поръсва се с червен пипер и се намазва с масло. Месото се слага в тава. Прибавят се морковите, чесънът, лукчетата, черният пипер и джодженът. Посоляват се. Тавата се завива с фолио и се слага на 160° С за 2,5 часа.
2. Дреболиите се измиват, кипват се, сменя им се водата и отново се кипват. Варят се 30 мин. Изваждат се, изцеждат се и се нарязват на ситно.
3. В загрятото олио се слагат лукът, гъбите и морковите. Прибавят се оризът, магданозът и девесилът. Добавят се дреболиите. Слагат се черният пипер, виното и водата. Всичко се подправя със сол и се слага да се пече в умерена фурна за 30 мин.
2. Дреболиите се измиват, кипват се, сменя им се водата и отново се кипват. Варят се 30 мин. Изваждат се, изцеждат се и се нарязват на ситно.
3. В загрятото олио се слагат лукът, гъбите и морковите. Прибавят се оризът, магданозът и девесилът. Добавят се дреболиите. Слагат се черният пипер, виното и водата. Всичко се подправя със сол и се слага да се пече в умерена фурна за 30 мин.