Гръцка марината за гриловано пилешко месо
Необходими продукти
- 1 ч.ч. зехтин
- 1/4 ч.ч. лимонов сок
- 2 с.л. горчица
- 3 скилидки чесън – пресован
- 2 с.л. риган
- 2 ч.л. сушен магданоз
- 1 ч.л. мащерка
- 1 ч.л. розмарин
- черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне
Гръцката марината прави пилешките пържоли изключително ароматни и крехки. Ако обичате шишчета, това е една от най-добрите рецепти и за тях. Смесете всички съставки, намажете месото и го залейте с останалата част от сместа. Препоръчваме да се маринова около 4-5 часа. След това включете барбекюто и започнете да печете. Още при гриловането ще усетите неустоимия им аромат.