Гръцка марината за гриловано пилешко месо

h

Необходими продукти

  • 1 ч.ч. зехтин
  • 1/4 ч.ч. лимонов сок
  • 2 с.л. горчица
  • 3 скилидки чесън – пресован
  • 2 с.л. риган
  • 2 ч.л. сушен магданоз
  • 1 ч.л. мащерка
  • 1 ч.л. розмарин
  • черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне

Гръцката марината прави пилешките пържоли изключително ароматни и крехки. Ако обичате шишчета, това е една от най-добрите рецепти и за тях. Смесете всички съставки, намажете месото и го залейте с останалата част от сместа. Препоръчваме да се маринова около 4-5 часа. След това включете барбекюто и започнете да печете. Още при гриловането ще усетите неустоимия им аромат.

 
BUTCHER