Печено агнешко с подправки
Атанас Антонов
Необходими продукти
- 1.5 кг агнешко месо
- 1 връзка прясна мащерка
- 1 връзка пресен джоджен
- 1 връзка прясна мента
- 1чл едро смлян червен пипер / може да бъде заменен с 2 чл куркума от хората, които спазват автоимунния протокол/
- 1 чл гарам масала /пропуснете, ако спазвате автоимунния протокол/
- ½ чл куркума
- ½ чл джинджифил
- 1/2 чл смлян кимион /пропуснете, ако спазвате автоимунния протокол/
- 1 чл сол
- 50 мл зехтин
- 100 мл бяло вино
Начин на приготвяне
Месото, нарязано на парчета (може и цялото парче) се поръсва със сухите подправки, зехтина и виното. Обърква се добре и се оставя да престои в марината около 20-30 минути. В огнеупорен съд се нареждат клончетата мащерка, а отгоре – джоджен и мента. После се слага и месото. Затваря се с капак или се покрива с алуминиево фолио. Пече се около 3 часа на 200 градуса без да се отваря капака