Печено агнешко с подправки

Атанас Антонов

h

Необходими продукти

  • 1.5 кг агнешко месо
  • 1 връзка прясна мащерка
  • 1 връзка пресен джоджен
  • 1 връзка прясна мента
  • 1чл едро смлян червен пипер / може да бъде заменен с 2 чл куркума от хората, които спазват автоимунния протокол/
  • 1 чл гарам масала /пропуснете, ако спазвате автоимунния протокол/
  • ½ чл куркума
  • ½ чл джинджифил
  • 1/2 чл смлян кимион /пропуснете, ако спазвате автоимунния протокол/
  • 1 чл сол
  • 50 мл зехтин
  • 100 мл бяло вино

Начин на приготвяне

Месото, нарязано на парчета (може и цялото парче) се поръсва със сухите подправки, зехтина и виното. Обърква се добре и се оставя да престои в марината около 20-30 минути. В огнеупорен съд се нареждат клончетата мащерка, а отгоре – джоджен и мента. После се слага и месото. Затваря се с капак или се покрива с алуминиево фолио. Пече се около 3 часа на 200 градуса без да се отваря капака