Печен агнешки бут
Tatyana Antonova
Необходими продукти
- агнешко бут – около 2 кг.
- подправки – по една щипка джоджен, чубрица, черен пипер
- сол – на вкус, но слагам около 1 ч.л. на такова парче месо
- 2 с.л. брашно и 1 с.л. червен пипер
- 200 мл бира
- 100мл вода
- 100гр. масло
Начин на приготвяне
Подправките се смесват. Прибавя се половината масло-разтопено и обърква добре.
Бутчето се намазва добре със сместа, завива със свежо фолио и прибира за 2 часа в хладилник.
Поставя се в тава за печене, наливат се бирата и водата.
Завива се добре с фолио; пече се първо на 250* за 20 мин, след което намалява степента на 150*-160* за още час и половина – два, зависи колко е „старо“ агнето.
Развива се фолиото, намазва се бутчето с останалото масло и запича 5-10 мин. до зачервяване.
Бутчето се намазва добре със сместа, завива със свежо фолио и прибира за 2 часа в хладилник.
Поставя се в тава за печене, наливат се бирата и водата.
Завива се добре с фолио; пече се първо на 250* за 20 мин, след което намалява степента на 150*-160* за още час и половина – два, зависи колко е „старо“ агнето.
Развива се фолиото, намазва се бутчето с останалото масло и запича 5-10 мин. до зачервяване.