Aгнешко бутче на фурна

Evelina Ivanova

h

Необходими продукти

  • 2 кг. агнешко бутче
  • 2кг. картофи
  • 5 скилидки чесън
  • 1 чаена лъжица червен пипер
  • 1 чаена лъжица черен пипер
  • сол на вкус

Начин на приготвяне

Агнешкото бутче (2 кг) се измива, разрязва се няколко пъти с нож, за да се изпече по-лесно и бързо, и се подправя с черен пипер (1 ч.л.), червен пипер (1 ч.л.) и сол. Чесънът (5 скилидки) се обелва и всяка скилидка се разрязва на две. Скилидките се поставят в агнешкото, като се напъхват в местото така, че да не изпаднат. Бутчето се поставя в тава и се пече час и половина на 200 градуса, като се обръща, за да се изпече равномерно. След час и половина в тавата при агнешкото се поставят обелените и нарязани на полумесеци картофи (2 кг). Не е необходимо да се добавя вода, тъй като месото ще пусне достатъчно бульон, който картофите ще поемат. Ястието се пече още 1 час, като самото бутче се покрива с фолио, за да не загори. Агнешкото се сервира топло, като най-подходящата салата към това основно е зелената салата с репички

 

Уважаеми клиенти,

Поради високата натовареност в този период на извънредно положение, се налага да направим промени в работното си време и начина ни на работа. От 23.03.20 до края на обявеният изолационен период (13.04.20) , магазините ни ще работят с клиенти само от 11.00 до 17.00 часа. Заявките за доставка по домовете ще се приемат сутрин от 9.00 до 11.00 часа, като клиентите могат да се свържат с нас по имейл shop@butcher.bg със заглавие “доставка за дома”.
Предварително благодарим за разбирането.
Екипът на Butcher shop

Dear customers,

Because of the exceptional situation , we are making changes to our working hours and services. Starting from 23.03.2020 until to the end of the announced isolation period (13.04.2020) our shops will be serving customers between 11.00 a.m. and 5.00 p.m. For home delivery requests, calls will be taken in the morning between 9.00 a.m. and 11.00 a.m. or via our e-mail address shop@butcher.bg with the subject “home delivery”.
Thank you for your understanding!
Butcher shop team.