Вайсбрат

Описание:

Това е част от бута, месо с много ниска стойност на мазнини. Подходящ е за дълго печене във фурна на ниска температура. Препоръчва се да се сервира със сос или да се консумира студено, нарязано на тънки парчета.
Ако ще печете във фурна, запечатайте го от всички страни на средно висока температура. Изсипете останалата мазнина от тигана и добавете към нея още малко течност ( вода, вино, доматен сос или бульон ). Прехвърлете всичко в тавата за печене и сложете месото. Покрийте го с капак или фолио и печете за 2часа на 150 С, като добавяте течност при нужда, за да запазите влажността на месото.
Отворете капака и продължете да печете за още 1 час.

Овкусяване: бекон, канела, чесън, джинджифил, горчица, бяло вино, червено вино, розмарин, мащерка, оцет

Цена

40.70 лв/кг.

Фурна

Скара

Пържене